top of page

SAMEN WERKEN  MET MARKZANDERINK FOTOGRAFIE

 

 

Als eerst wil ik  wel zeggen ik werk niet veel op TFP. Op dit moment vind ik en mijn omgeving dat ik al lange tijd een grens bereikt heb dat ik fotografeer in een hoge kwaliteit. TFP SHOOTS  doe ik vaak  als ik  mijn eigen portfolio wil uitbreiden.

TFP SHOOT ?

TFP is de afkorting van Time For Portfolio. Dat betekent dat we samenwerken zonder elkaar te betalen om ons beiden portfolio uit te breiden. De samenwerking is op gelijkwaardige basis en gericht op het versterken van elkaars portfolio.

Wat verwacht ik van een model? Je bent spontaan en enthousiast in de omgang. Nakomen van afspraken is iets heel normaals voor je. Je streeft naar een zo goed mogelijk resultaat, net als ik als fotograaf. Kortom, jij zet je net als ikzelf voor 200% in voor een super resultaat. Ik werk op TFP basis niet anders dan op commerciële basis. Dus ik lever binnen de afgesproken tijd de foto’s.  Uiteraard verwacht ik van een model dezelfde betrouwbare houding.

 

AUTEURRECHT

De foto’s mogen door jou als model enkel gebruikt worden voor je eigen portfolio, website en privé gebruik. Voor ieder commercieel gebruik van de foto’s is toestemming nodig. Het (laten) publiceren in gedrukte media of insturen voor fotowedstrijden is tevens niet toegestaan. De foto’s vallen onder het auteursrecht en zijn eigendom van de fotograaf. Het is op geen enkele wijze toegestaan om iets aan de foto’s te veranderen of ze te bewerken.
Zie contract

 

WAAROM EEN CONTRACT?

Als je op TFP basis met elkaar samenwerkt dan is het gebruikelijk om een TFP contract te gebruiken. Dit contract geeft vooraf duidelijkheid over wat je van elkaar mag verwachten. Na de shoot geeft het ook houvast om elkaar aan de gemaakte afspraken te houden. Daarmee is het zowel in het belang van de fotograaf als het model. Ik werk uitsluitend met modellen samen die ook op basis van een contract willen samenwerken. Het contract wordt voorafgaand aan de fotoshoot samen ingevuld en ondertekend.   ———>LEES HIER  CONTRACT<——–


HOEVEEL FOTO’S KRIJG IK BIJ EEN SHOOT?

Voordat je het over het aantal hebt, is het belangrijk om te beseffen wat het doel van de fotoshoot is. Het doel is om portfolio waardig materiaal te verzamelen. Foto’s die je portfolio versterken en misschien wel naar een hoger niveau tillen. Het is geen gratis fotoshoot om te delen met je familie en vrienden. In praktijk gebruiken de meeste (ervaren) modellen en fotografen 1-2 foto’s om aan hun portfolio toe te voegen.

Vanwege deze reden lever ik standaard 3 a 5 foto’s. Daarmee krijg je meer foto’s dan je waarschijnlijk zal gebruiken voor je portfolio. Als we echt totaal verschillende stijlen hebben uitgewerkt, dan kan het aantal in sommige gevallen iets hoger liggen.

Besef ook wat waardevoller is. 20 foto’s waar ik per stuk 5 minuten aan besteed, of 5 foto’s waar ik per stuk 20 minuten aan besteed. In het laatste geval zal het eindresultaat veel beter zijn. Omdat het voor ons beide portfolio is wil ik het allerbeste uit uitsluitend de beste foto’s halen.

 

KRIJG IK ALLE FOTO’S DIE GEMAAKT ZIJN?

Als model krijg je een aantal bewerkte foto’s geleverd. Standaard zijn dit 3 a 5 foto’s tenzij anders is afgesproken. Voor portfolio doeleinden is dit ook meer dan genoeg. Aangezien in de meeste gevallen maar 1 tot 2 foto’s echt aan een portfolio worden toegevoegd.

De onbewerkte foto’s krijg je niet aangeleverd. Als fotograaf sta ik voor de kwaliteit die ik lever. De foto’s in de camera zijn pas een tussenproduct en daarmee niet af. Pas na een gedegen bewerking is de foto af en in mijn persoonlijke stijl.

 

ONTVANGEN EN GEBRUIKEN VAN DE FOTO’S

Na de shoot zullen uit de gehele serie door markzanderink.nl een aantal foto’s geselecteerd worden welke Markzanderink.nl dan bewerkt in de  style die hij denkt het beste bij de foto past. Je mag dus niet zelf kiezen.

Als de nabewerking klaar is ontvang je een aantal foto’s (3/5) op webkwaliteit minimaal 2000×1800 met logo van markzanderink.nl erop via Wetransfer/WebAlbum. Deze foto’s mag je online gebruiken mits fotograaf (en visagiste/styliste etc) vernoemd worden. Iedereen die aan de shoot heeft bijgedragen ontvangt deze foto’s (Dus ook de eventueel aanwezige visagiste/styliste). Markzanderink.nl is eigenaar van de foto’s.

De nabewerkte foto’s kunnen dus door het gehele team gebruikt worden in hun portfolio op websites, social media en/of papieren portfolio ter promotie van zichzelf.

Bij het deelnemen aan een TFP Fotoshoot ga je akkoord met de bovenstaande voorwaarden.

bottom of page